Advertisements

Cine vrea să fie rege? Vikings reloaded

v11Așa cum anunțam aici pe la începutul lunii trecute, serialul Vikingii s-a reluat cu a doua parte din sezonul IV. Episoadele 11-20 vor fi difuzate pe acest final de an, urmând ca din 2017 distribuitorul serialului, canalul History, să anunțe cel de-al V-lea sezon.

ragnar_sonsPeripețiile vikingilor se reiau din a doua jumătate a serieri a IV-a cu episodul 11 (The Outsider), de la întoarcerea lui Ragnar la Kattegat și provocarea adresată fiilor săi: cine vrea să fie rege? Fii lui Ragnar Lodbrok au propriile planuri, iar fostul rege este privit ca un outsider, deoarece a pierdut ultima bătălie și ar fi ieșit din grațiile zeilor războiului, conform credinței nordice. Așa că Ragnar dă din colț în colț căutând ajutorul tuturor, cerând iertare și apoi plătind scump pentru a-și putea duce la îndeplinire planurile revanșarde. 
Atenție, urmează în continuare detalii ce ar putea fi considerate spoiler
:

v12Fiul său Ivar vrea să vină cu el și nu se lasă înduplecat de profețiile mamei sale, regina Aslaug, care par a se îndeplini în episodul 12, The VisionPersonajele sunt foarte bine construite, așa cum eram obișnuiți, iar acțiunea se prefigurează subtil. Bjorn își urmează planul, și chiar dacă drumurile i se despart de cele ale celebrului său tată, el este urmat de cei din jur și încurajat să-și împlinească destinul.

lagertha-and-aslaugDe acțiune ca-ntre bărbați avem parte abia în episodul 13 (Two Journeys, din 14 decembrie), fiindcă în primele două episoade de la reluarea seriei a IV-a sunt doar amenințări, una interesantă fiind cat-fight-ul anunțat între Lagertha și Aslaug. În acest episod Ivar află că tatăl său se sustrage credinței obișnuite cum că totul ține de grația zeilor, și că Ragnar este cine este pentru că îndrăznește să-și scrie singur destinul. Până la episodul 14 (In the Uncertain Hour Before the Morning) mai avem de așteptat: apare doar pe 21, și după cum se vede vom trece iarna cu Vikingii – recomand vizionarea acest serial History împreună cu perechea BBC, The Last Kingdom.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.