Advertisements

Vikingii seria V

În fiecare joi pe History Channel, de la ora 21, putem urmări, la o zi după difuzarea în USA, câte un episod din noua serie a serialului produs pentru History de Michael Hirst. La începutul sezonului cinci, Ivar Fără-de-Oase îşi afirmă supremaţia asupra Marii Armate Păgâne, în vreme ce Lagertha domneşte ca regină în Kattegat. Azi, începând cu ora 21, vor fi difuzate două episoade.

De-a lungul a zece episoade, difuzate în fiecare joi, vom asista la declanșarea războiului fratricid de după evenimentul socant care a avut loc la finalul seriei precedente. Uciderea lui Sigurt de către fratele sau, Ivar, pregătește terenul pentru bătăliile care vor urma. Fiii lui Ragnar – Bjorn, Ivar, Ubbe si Hvitserk – pun la cale următoarele mișcări după rîzbunarea morții lui Ragnar.

Din luna decembrie vom putea urmări un episod din sezonul 5 Vikigns pe săptămână. După ce în primele 4 sezoane am asistat la lupta lui Ragnar Lothbrock cu destinul, acum Bjorn își urmează calea pe Marea Mediterana iar Floki, care jelește moartea Helgăi, pornește pe mare lăsându-si soarta in mainile zeilor.

Aclamata de criticii de pretutindeni, drama “Vikingii” este una dintre productiile de suflet ale creatorului și scenaristului Michael Hirst, laureat si nominalizat la premiile Emmy si Golden Globe. Printre protagoniștii din sezonul 5 se găsesc actori cunoscuți ca Jonathan Rhys Meyers, care s-a alăturat acestei noi serii în rolul episcopului Heahmund,

 

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.