Advertisements

László Nemes începe filmările la Sunset (2017)

László Nemes Jeles, regizorul multi-premiatului Son of Saul – care a primit aseară și premiul BAFTA 2017 pentru cel mai bun film într-o limbă străină, pentru a completa un total de 50 de premii strânse de la lansare – începe în această primăvară filmările în Budapesta la noul său film, Sunset. Se pare că și Levente Molnár, actor al Teatrului maghiar din Cluj, va fi distribuit într-unul din rolurile principale ale filmului cu buget în jur de 8,5 milioande €, co-producție franco-ungară, din care partea franceză va acoperi doar 10%.

Contactat de noi pentru a confirma distribuția sa în acest film, actorul teatrului maghiar clujean (aflat săptămâna trecută la Budapesta) a întrebat de unde am aflat de subiect, iar apoi, după ce a primit referințele din presa de limbă engleză, franceză și maghiară s-a mulțumit să declare că:

Nu sunt “împuternicit” să vorbesc despre subiect.

Cercetările continuă 🙂 „Sunset”, a cărui turnare va începe în primăvara aceasta la Korda Studios din Ungaria, este cel de-al doilea film de lung-metraj tânărului regizor. László Nemes va lucra cu aceeași echipă, producător fiind Gábor Sipos pentru Laokoon Cinema, care a produs și Fiul lui Saul (2015). De asemenea, regizorul se gândește să filmeze tot pe 35mm și să utilizeze montajul clasic, chiar dacă majoritatea filmelor actuale utilizează formatul digital.

Acțiunea filmului se derulează în Budapesta anului 1910, când orașul era unul dintre cele mai cosmopolite,  tolerante și pline de locuitori cu background-uri culturale și religioase diferite. Variery îl numește deja Sophomore Movie, și se pare că va folosi aceeași distribuție de la Fiul lui Saul, mai puțin actorul Röhrig Géza care jucase rolul principal Saul.

Tocmai acest anunț de păstrare a echipei de la filmul precedent, mai puțin actorul principal, ca și prezența lui Levente Molnár la Budapesta, ne-au făcut să presupunem că actorul Teatrului maghiar din Cluj va fi distribuit în Sunset. Acesta va fi al doilea film maghiar cu cel mai mare buget din ultimii ani, după Kincsem/Comoara mea/My Treasure – ultimul având ca subiect istoria celui mai de succes cal de curse din toate timpurile. Kincsem a fost o iapa pur-sânge englezesc din herghelia de la Kisbér-Ungaria, care a participat la 54 curse internaționale, fără să piardă niciuna din ele.

– știre în curs de actualizare –

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.