Advertisements

Spune-mi o poveste (serial TV)

Tuturor ne plac poveștile, mai ales cele spuse iarna, la ore târzii. Pe asta mizează și producătorii serialului Tell me a Story. Într-un amestec de povești diverse, în care sunt implicați oameni care se străduiesc să procedeze corect, sau oameni provocați de viața dură din New York, consumul de droguri și alte mize (inclusiv financiare), va trebui să recunoaștem basmele copilăriei, transpuse în zilele noastre și repovestite pentru o audiență 18+.

t1Chiar dacă asemănările nu sunt chiar evidente încă din primul episod, caracterele sunt ușor de distins și putem face diferența între cei răi, cei inocenți și cei confuzi, întrei cei capabili să aibă grijă de ei înșiși ca și de cei apropiați, și de cei care așteaptă ca dreptatea să vină de la ceilalți.

Unii sunt abia aterizați în New York din California (precum adolescenta Kayla (Danielle Campbell, bună în rolul de party-girl) și tatăl său, bucătarul Tim (Sam Jaeger), împreună cu bunica – întruchipată de Kim Katrall. Alții, precum Hannah și Gabe (nume alese pentru a păstra anologia cu Hansel și Gretel), par mai puțini norocoși, chiar dacă încearcă cu disperare să scape de trecut.

t3Ideea de pornire a acestei serii HBO a venit de la serialul TV mexican Érase una vez creat de Marcos Osorio Vidal, apărut în 2017 și care a înregistrat o medie de 760.000 de spectatori/episod. A fost adaptat pentru audiența americană de către cineastul Kevin Meade Williamson, care semnează primul episod, apoi scenariul este plasat unui alt scenarist, aceștia schimbându-se episod cu episod.

Aproape la fel stă treaba și cu regizorii, după ce Liz Friedlander se ocupă de primele două, urmează Mark Tonderai care semnează regia la episoadele trei și patru. De la cinci și până la nouă avem episodul și regizorul. Pe parcurs și spectatorii vor realiza că re-imaginarea basmelor nu e chiar atât de radicală precum suna reclama, dar în lipsă de altceva, Tell Me a Story e un serial bunicel, cu nimic mai slab decât cele de pe Netflix, de exemplu.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.