Advertisements

Se cam știu favoriții la Oscar, după Critics’ Choice Awards

Gala Critics’ Choice Awards care a avut loc la finalul săptămânii trecute (sau luni, după orarul nostru) prevestește favoriții la Oscar. Ca în fiecare an, premiile Criticii americane împreună cu cele ale profesioniștilor industriei de film dau cel mai important indiciu pentru direcția în care bat preferințele americanilor pentru Oscarul următor.

criticsDesigur, premiile Oscar decernate de către Academy of Motion Pictures Arts and Sciences reprezintă cel spectaculos eveniment al industriei cinematografice. Gala premiilor Oscar loc în luna martie, la Los Angeles.  Evenimentul este precedat de ceremonia Globurilor de aur (al doilea premiu american, ca importanță), decernate de Asociația presei străine de la Hollywood, anul viitor pe 8 ianuarie. Dacă Globurile de aur reprezintă doar un barometru pentru Oscar, premiile criticii americane sunt un indicator aproape sigur.

La gala din acest an s-a impus filmul musical La La Land, despre o actriţă debutantă şi un muzician de jazz care se îndrăgostesc în timp ce încearcă să aibă succes la Hollywood. Pelicula regizată de Damien Chazelle, cu Ryan Gosling şi Emma Stone în rolurile principale, a fost desemnată câştigătoare la categoriile cel mai bun film, ”cel mai bun regizor”, cea mai bună imagine, ”cel mai bun design de producţie”, cel mai bun montaj, ”cea mai bună coloană sonoră”, cel mai bun cântec şi ”cel mai bun scenariu original”.

În categoria ”cea mai bună actriţă” s-a impus Natalie Portman, pentru rolul făcut în drama Jackie, iar Casey Affleck și-a adjudecat premiul pentru ”cel mai bun actor” graţie rolului Lee Chandler din Manchester by the Sea. Cum fratele lui Ben Affleck, Casey, a fost nominalizat și la Globuri pentru drama de război Hacksaw Ridge, regizată de Mel Gibson, nu m-aș mira deloc să-l văd triumfând și la Oscaruri. S-au atribuit trofee şi în domeniul producţiilor de televiziune: Game of Thrones a fost desemnat ”cel mai bun serial dramatic”, în timp ce Sillicon Valley s-a impus la categoria ”cel mai bun serial de comedie”. La categoria cea mai bună actriţă dintr-un serial dramă, a fost premiată Evan Rachel Wood pentru rolul Dolores serialul Westworld.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.