Advertisements

Noua serie Vikings

A apărut un nou episod Vikingii

History Channel anunța încă din primăvară că pregătește al V-lea sezon de 20 de episoade pentru serialul Vikings. Acestea vor fi difuzate în 2017, iar ca element de noutate, se va alătura distribuției și Jonathan Rhys Meyers. Nu se știe încă despre ce rol va fi vorba, dar speculațiile sunt că el va lua locul lui Clive Standen (Rollo), alături de Travis Fimmell (Ragnar). Clive Standen va părăsi Vikings în favoarea serialului Taken produs de NBC, unde preia ștafeta de la Liam Neeson.

Până anul viitor însă, mai sunt încă 10 episoade din sezonul IV cu care ne vom delecta toamna aceasta. Primul tocmai a apărut, după informațiile furnizate de Imdb aici, pe 30 noiembrie. Încă nu avem un plot, dar există trailere pe YouTube pentru acest episod – care continuă acțiunea după reîntoarcerea lui Ragnar Lodbrok în satul natal, complet chel și cu barbă albă, dar la fel de sigur pe sine.

 

Scris și creat pentru History de Michael Hirst, Vikings este inspirat din legenda lui Ragnar Lodbrok, unul dintre cei mai cunoscuți eroi norvegieni, cunoscut ca asupritor al Franței și al Angliei. Președintele History Channel, Jana Bennet, declara în legătură cu noua serie:

Vikings a furat inimile audienței și suntem foarte entuziasmați că locul pe care Jonathan Rhys Myers îl are în familia History va deveni unul și mai proeminent după ce i-am observat interpretarea de excepție în Roots. 

Scenariul genial, atenția deosebită acordată cercetării și acurateții istorice aduse pe micul ecran de Michael Hirst, alături de o distribuție și o echipă incredibil de talentate au făcut din acest serial unul dintre serialele de televiziune cele mai captivante și extraordinare din punct de vedere vizual.

Laudele Janei Bennet apar ca urmare a faptului că serialul History are deja un concurent serios: este vorba de The Last Kingdom, produs de BBC. Acesta prezintă un alt personaj istoric, din aceeași perioadă (apare și Ragnar cu vikingii lui în el) dar din tabăra anglilor. The Last Kingdom este inspirat de o serie de nuvele scrise de Bernard Cornwell – The Saxon Stories, a căror acțiune se desfășoară în sec IX – X. Prezintă legenda formării Țării Anglilor sau a Pow Sows (Țara saxonilor).

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.