Advertisements

Filme Netflix

În așteptarea seriei a III-a din Billiards, care va debuta pe finalul lunii martie pe HBOgo, am aruncat o privire pe Netflix. Am reușit să văd trei filme nu chiar grozave, dar bune: The Outsider, Mute și Newness. M-au prins, chiar dacă au fost altfel decât cele la care mă uitam eu de obicei – sau poate tocmai de asta.

alt1Abonamentul l-am făcut, desigur, pentru Annihilation, care apare luni. Până atunci mă plictisesc cu Altered Carbon, un serial care debutează interesant, influenţat de Blade Runner și bazat pe romanul SF omonim al britanicului Richard K. Morgan, laureat cu premiul Philip K. Dick.

Meritul Netflix este că a dat undă verde unui proiect aflat în lucru din 2002, despre care cei de la Hollywood sunt de părere că ar fi serialul cu cel mai mare buget din istoria companiei, cu sume cheltuite pe un episod comparabile cu cele pentru Urzeala tronurilor. De fapt, mie Altered Carbon mi se pare mai degrabă replica Netflix la Westworld – serialul HBO care amenință supremația Urzelii, dar se pare că se va și inspira din ea, până la urmă. alt2În timp ce Urzeala este un fantasy istoric, Carbon alterat este plasat în viitorul îndepărtat, unde proiectează o lume a inteligenţei artificiale, a virtualului, a cruzimii şi a lipsei de responsabilitate.  

Pe străzile din Bay City, megapolisul aglomerat de pe planeta Terra sau pe domeniul miliardarului, în paradisul magnatului Bancroft, un paradis al pasiunilor și nemuritorii, acțiunea este brăzdată de glume sexiste răsuflate deja, până la scene intime cu nuditate frontală și din bordeluri – deci, meseria cea mai veche nici nu moare, nici nu se prea transformă (am citat de pe blog).

Am înțeles că pe parcurs serialul se mai sifonează, scăzând ca intensitate și arătând ceva probleme de concepţie, coerenţă şi ritm, dar că acestea ar fi neglijabile în comparaţie cu ambiţia scenariului şi complexitatea aventurilor protagoniştilor. Oricum, până luni, la Annihilation, sper să n-ajung să mă plâng că e prea puțin scenariu sau prea mult cyberpunk.

 

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.