Advertisements

Mara e numai „Una”

una1Una îl vizitează la serviciu pe mult mai vârstnicul Ray (Ben Mendelsohn) pentru a găsi răspunsuri la câteva întrebări care o preocupă. Ea crede ca l-a iubit, el crede ca a iubit-o și, din dorința de a afla dacă a fost ceva sau nu, se joacă de-a v-ați ascunselea prin clădirea în care el lucra sau lucrează, nu e foarte clar. Cei doi par obișniți să se ascundă: e ceva simbolic în căutarea asta, se caută și se pierd printre încăperi, și deopotriva printre amintiri…

Dar adulta de acum (un rol bun al Marei Rooney) nu-și mai amintește copila de atunci:

– Eram prostuță.

– Nu erai. Nu-ți mai amintești cum erai…

– Cum eram?

– Erai încăpățânată. Hotărâtă. Foarte înțeleaptă pentru vârsta ta.

– Nu, eram prostuță.

– Erai nerăbdătoare. Sătulă să fii tratată ca o copilă.

Confruntarea dintre ei scoate la iveală secrete și dorințe de mult îngropate care le pot schimba viețile. Scenariul filmului „Una”, pleacă de la textul piesei de teatru „Blackbird” de David Harrower. Acțiunea urmărește călătoria unei tinere femei care vrea să-și recupereze trecutul. Cu 15 ani în urmă, Una, atunci în vârstă de 13 ani (Tara Fitzgerald), a fugit cu mai-vârstnicul bărbat, infracțiune pentru care el a fost arestat și închis.

Una îi vede poza într-o revistă și caută să-l reîntâlnească; merge la locul lui de muncă, iar sosirea sa neașteptată amenință să distrugă noua viață a lui Ray și să o destabilizeze pe Una. Secrete nerostite și amintiri îngropate ies la iveală pe măsură ce Una și Ray se strecoară printre încăperi și rămășițele trecutului.

Întâlnirea lor ridică întrebări fără răspuns și dorințe nerezolvate. Toată experiența îi va da complet peste cap. „Una” privește până în adâncul unei forme de dragoste devastatoare și se întreabă dacă izbăvirea mai este posibilă.

Advertisements

Related Posts

About The Author

2 Comments

  1. Emil Calinescu
    February 5, 2018
    • Marius Oliviu
      February 5, 2018

Add Comment