Advertisements

Ce filme se văd toamna în cinema

Ce rost are să urmărim condescendenți topul filmelor cu succes la publicul larg? 

Chiar dacă prea puțini dintre noi, cinefilii cu pretenții, vor economisi energia TV-ului și laptopului personal pentru a ieși să toamna asta ca le urmărească la cinema, ele sunt importante fiindcă achită o parte din nota de plată pentru acele filme speciale cum sunt recent-lansata Slujnică – și nu cred că cinematografele ar supraviețui fără ele:

1. The Handmaiden – în regia lui Chan-wook Park lansat week-end-ul trecut (21 octombrie) un film voyeurist, cu multiple perspective, mister și răsturnări de situații. O adaptare a romanului Fingersmith, scris de Sarah Waters.

2. American Pastoral, în regia lui Ewan McGregor, debutează în acest  weekend în USA (28 octombrie)

și 3. Certain Women în regia lui Kelly Reichardt în cinematografele americane din 14 octombrie

Cu: Michelle Williams, Kristen Stewart si Laura Dern. Screen Daily consideră ca Reichardt își confirmă cu acest film statutul de cea mai buna poetă a cinematografului nord-vestic.

Un film matur, încet și subtil interpretat, un portret de neșters al femeii independente

Top spectatori

Se pare că Inferno, al treilea film din seria „Codul lui Da Vinci“, cu Tom Hanks și Ana Ularu a prins bine și la noi, conducând în Top3 pentru a doua săptămână de la lansare, cu 54.000 spectatori 

Îl urmează îndeaproape sequelul Jack Reacher: Never Go Back cu 48.000 spectatori din prima săptămână de lansare

Pe locul 3, Două lozuri (care detronează Selfie) regizat de Paul Negoescu, cu Dorian Boguță, Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, 28.000 spectatori

Cealaltă premieră a săptămânii, Toni Erdmann, un film cu corporatiști (pe care aceștia se pare că n-au cum să-l înțeleagă), a debutat cu 6.000 de spectatori.

Ce urmează în week-end?

Unul destul de important pentru americani fiindcă e Halloween, așadar se lansează câteva filme de groază, neinteresante pentru noi. Mai intră și filme ca The Accountant – cu Affleck într-un rol de contabil ce pare sa vireze in action – pe un culoar cam aglomerat, dar oricum se pare că va detrona Două lozuri din Top3.

Top în care sperăm să regăsim cât mai curând alte filme românești, mai ales că săptămâna asta debutează în cinematografele noastre Afacerea Est – filiera basarabeana a lui Igor Cobileanski, film ce a beneficiat de o caravană. Urmează în noiembrie Inimi cicatrizate în regia lui Radu Jude, o adaptare a scrierilor autobiografice (încă moderne), ale fascinantului scriitor interbelic Max Blecher – completate cu pasaje din Jurnalul lui Mihail Sebastian.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.