Advertisements

Filme americane în România

Compania românească de producție de cinema și televiziune Frame Film, în colaborare cu partenerii britanici de la Midsummer Films, va începe filmările în România la două producții cinematografice cu potențial de premii internaționale, în distribuția cărora sunt menționate nume ca regizorul Philip Noyce, actorii Liev Schreiber, Gerard Butler sau actrița britanică Kiera Knightley.

Primul film se numește „Războiul lui David Berman”, despre intervenția Serviciilor Secrete din SUA asupra mafiei americane pentru a sprijini mafia siciliană în lupta împotriva germanilor în cel de-al doilea război mondial. Regia acestui film este încredințată lui Philip Noyce, australianul care i-a adus o nominalizare la Oscar lui Michael Caine cu filmul “The Quiet American” (2002).

Noyce are în palmares peste 50 de filme, printre ele și multi premiatul “Rabbit-Proof – Fence” cu Kenneth Brannagh în rolul principal, dar și “The Giver” cu Meryl Streep, Jeff Bridges și Alexander Skarsgård. Pentru rolurile principale din ”Războiul lui David Berman” sunt discuții Liev Schreiber (”Ray Donovan”, ”Scream” ”X-men Origins – Wolverine”, ” The Manciurian Candidate”) și Gerard Butler (”300”, ”P.S. I love you”, ”The Bounty Hunter”).

Cea de-a doua producție britanică este povestea englezoaicei Florence Nightingale, cea care a pus bazele unei școli de asistente medicale în timpului războiului din Crimea. Florence a devenit simbol pentru asistentele medicale din toată lumea, iar viața ei este o poveste ca o campanie #metoo în epoca Victoriană. Actrița britanică Kiera Knightley (”Pirații din Caraibe”, ”Pride & Prejudice”, ”Atonement”), nominalizată la Oscar și Globurile de aur, se află în discuții pentru a deține rolul lui Florence.

Ar fi a doua oară când Keira Knightley ar filma în România, după aproape două decenii, de la producția “Princess of Thieves”, produsă în 2001 la Castel Film.

Aprobat în iunie 2018 și demarat în octombrie, programul guvernamental de susținere a producțiilor cinematografice în România ar putea dezvolta semnificativ piața de producție film tv & cinema, la fel cum s-a întâmplat cu țările vecine unde se realizează o parte importantă din producțiile hollywoodiene. Producătorul Christopher Milburn: „Sunt bucuros că autorităţile române au decis să sprijine industria“

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.