Advertisements

Dragonstone – seria a VII-a Games of Thrones

Cele șapte episoade din seria a VII-a a serialului „Games of Thrones” au luat-o înaintea cărții. Seria, care se va concentra pe convergența armatelor și atitudinilor pe care legiunile de fani le-au anticipat de ani de zile, se reia în regia aceluiași regizor canadian Jeremy Podeswa care deschisese și Sezonul VI în 2016, cu episoadele 1. The Red Woman și 6.Home. El a mai regizat 2 episoade și  în 2015 (Sezonul V episodul 5. Kill the Boy și 6. Unbowed, Unbent, Unbroken).

Cu el la cârmă, seria a VII-a debutează spectaculos atât la nivel narativ, cât și vizual. La începutul noului sezon, Daenerys Targaryen pornește în sfârșit spre Westeros cu Tyrion Lannister, care este noua sa Mână, împreună cu armata ei formată din Cei Nepătați, alături de aliații Dothraki din Insulele de Fier și trioul ei letal de dragoni.

got1Readus la viață în sezonul precedent, Jon Snow și-a consolidat puterea în Nord după spectaculoasa înfrângere a lui Ramsay Bolton în „Bătălia Bastarzilor” iar Winterfell a revenit sub controlul Casei Stark. În Debarcaderul Regelui, Cersei Lannister, rămasă fără niciun moștenitor, recucerește Tronul de Fier după folosirea focului sălbatic ca să-i incinereze pe Înalta Vrabie și pe alți dușmani în Marele Sept al lui Baelor.

Pe măsură ce toate aceste lucruri nu fac decât să ducă spre noi alianțe sau cel mai probabil conflicte, spectrul rece al unei alte amenințări apocaliptice – sub forma unei armate de Umblători Albi care se așteaptă să treacă de Zid și să invadeze Sudul – riscă să submineze actuala situație și să distrugă rezultatul acestor mici rivalități, tipic umane.

Noii membri ai distribuției sezonului șapte sunt: Jim Broadbent, Tom Hopper, Megan Parkinson și Ed Sheeran. În septembrie 2016, Urzeala tronurilor a primit 12 premii Emmy. Cele mai multe primite de orice serial, inclusiv pentru: cel mai bun serial de dramă; cea mai bună regie a unui serial – dramă (Miguel Sapochnik) și cel mai bun scenariu pentru un serial – dramă (David Benioff și D.B. Weiss).

Sezonul 7 are premiera la HBO azi 17 iulie de la ora 04:00 și 20:00 și este disponibil și pe HBO GO. Un nou episod va fi difuzat în fiecare luni, de la aceleași ore, 04:00 (în același timp cu premiera din State) și 20:00. Bazat pe saga scrisă de George R.R. Martin, serialul prezintă lupta epică pentru putere dintr-un ţinut în care verile pot dura ani în şir şi iernile o viaţă.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.